Mercedes-Benz trucks voortaan standaard met Apple CarPlay
| 09:15 | Rik Werner

Mercedes-Benz trucks nu standaard voorzien van Apple CarPlay

Mercedes-Benz claimt de eerste truckfabrikant te zijn die het Apple CarPlay infotainment systeem levert in vrachtauto’s.

CarPlay kan optioneel worden uitgebreid met digitale radio DAB+, zo meldt de Duitse fabrikant.

Bluetooth

Chauffeurs kunnen voortaan met hun mobieltje allerlei apps onderweg bedienen. Navigeren via de Apple Maps app, door het spraakcommando te gebruiken, behoort ook tot de mogelijkheden van het nieuwe systeem. Das Haus levert Apple CarPlay al enige tijd, in combinatie met het radiosysteem Multimedia Radio Touch, in uiteenlopende modellen. Dit systeem beschikt al over een bluetooth-interface en audiostreaming, maar kan nu dus ook smartphonegegevens weergeven.

Mercedes-Benz trucks voortaan standaard met Apple CarPlay

Android

Voor compatibiliteit met Android-smartphones kan de Multimedia Radio Touch ook worden gebruikt met MirrorLink, de tegenhanger van Apple CarPlay. Via de zogenoemde Multimedia Radio Touch krijgt de chauffeur de mogelijkheid om te kiezen tussen de menu’s Radio, Media, Call en Connect. Zodra de chauffeur zijn smartphone via de USB-ingang verbindt met de MirrorLink krijgt hij toegang tot zijn apps, aldus Mercedes-Benz in een perscommuniqué. Dankzij het systeem kunnen bestuurders met Android-smartphones ook het radiosysteem van de Multimedia Radio Touch gebruiken.

Scania

Scania heeft overigens onlangs eveneens aangekondigd Apple CarPlay in al haar trucks te gaan monteren. Dat zou vanaf de maand juni moeten gaan gebeuren. Mercedes is dus net iets eerder.
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie