Vier arrestaties na inval bij Jost International
| 14:17 | Rik Werner

Vier arrestaties na inval bij transportbedrijf Jost International

De Belgische politie heeft maandag een inval gedaan bij transportbedrijf Jost International. Daarbij zijn vier arrestaties verricht.

Onder de arrestanten zou zich directeur Roland Jost bevinden. De inval had plaats bij vestigingen in Antwerpen, Kontich en Sint-Katelijne-Waver. Dat melden diverse Belgische media.

Valsheid in geschrifte

De transportonderneming wordt onder meer verdacht van mensenhandel, leiding geven aan een criminele organisatie, witwassing, valsheid in geschrifte en sociale dumping-praktijken, zo bericht de Gazet van Antwerpen.

Postbusondernemingen

Jost International zou in Roemenië en Slowakije postbusondernemingen hebben opgericht om lokale vrachtwagenchauffeurs in dienst te nemen, om ze vervolgens in België aan het werk te zetten. De chauffeurs zouden bovendien in mensonterende omstandigheden hun werk hebben moeten doen. Ze moesten vier tot zes weken in hun vrachtauto wonen en slapen en uitzonderlijk lange werkdagen maken, aldus de Gazet.

55,3 miljoen

De Gazet van Antwerpen schrijft dat de chauffeurs en de Belgische overheid de afgelopen drie jaren bij elkaar voor zo’n 55,3 miljoen euro zouden zijn benadeeld. Het transportbedrijf heeft maandag in een korte reactie alle beschuldigingen van de hand gewezen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie