LNG
| 14:54 | Rik Werner

Nieuwe LNG-vulpunten moeten bloementransporteurs over de streep trekken

DCB Energy en PitPoint Energy bouwen drie nieuwe LNG-vulpunten. Ze komen langs de A4, A67 en A17. Dat hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt. Het idee is om in het bijzonder bloementransporteurs te verleiden over te stappen op LNG.

De LNG-pomp bij Truck Easy Harnaschpolder1 moet eind dit jaar beschikbaar zijn. Kort daarop volgt Truck Easy Venlo 2. Begin volgend jaar is Truck Easy Roosendaal 3 gereed, zo luidt de prognose. Naast LNG wordt op de drie locaties ook CNG (Compressed Natural Gas) aangeboden.

Handbereik

Met de nieuwe LNG-tanklocaties is schoner transport op LNG (Liquefied Natural Gas) binnen handbereik, menen de twee partijen. De locaties liggen in de buurt van drukke wegen die veelvuldig gebruikt worden door vrachtwagens. ,,Neem de locatie Harnaschpolder in Den Hoorn, die heeft een centrale ligging ten opzichte van Royal Flora Holland, Delft, Den Haag, Rotterdam en het Westland’’, meent Jan Willem Drijver, managing director van PitPoint.LNG. ,,Het station is ideaal te bereiken via de A4, A12, A13, N211 afrit 12 en Den Haag Zuid. Vrachtwagens rijden af en aan naar de Bloemenveiling. Op weg naar hun bestemming rijden ze letterlijk op een paar meter afstand van onze LNG-tanklocatie. Dit maakt het voor bloementransporteurs heel gemakkelijk om voor een schonere brandstof als LNG te kiezen.”

Dekkend

DCB en PitPoint zeggen een Europees dekkend LNG-netwerk na te streven. Op dit moment heeft PitPoint nabij Zwolle één onbemand LNG-tankstation operationeel.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie