Volvo FH
| 11:42 | Rik Werner

ViVoChem schaft negen Volvo FH-trekkers met midliftas aan

ViVoChem heeft haar negen oude Volvo FH-trekkers vervangen door nieuwe FH 460 6×2-trucks met affabriek gemonteerde 4,5-tons midliftas.

De ADR-trekkers worden door de Almelose chemiegroothandel ingezet voor distributie van chemische stoffen naar klanten in Nederland, België en Duitsland.

Stilstand beperkt

,,De onderhoudsinterval van de Volvo FH is bijzonder lang, dat was een van de aspecten waardoor de TCO ruim binnen de marge viel’’, zegt Patrick Slaghekke, bedrijfsleider van ViVoChem. ,,Nu het onderhoud helemaal door Nijwa Groep wordt gecoördineerd, verwacht ik dat ook geplande stilstand tot een minimum beperkt kan worden.” ViVoChem houdt de rijstijl van de chauffeurs bij met Dynafleet. De verse FH’s zijn geleverd met een trainingsprogramma voor de chauffeurs.

Midliftas affabriek

De vaste vloot van ViVoChem bestond tot een jaar geleden uit acht Volvo FH-trekkers. Vanwege een toename in het transportvolume huurde het bedrijf een negende FH-trekker bij Nijwa Rent. ,,De groei heeft doorgezet, vandaar dat we deze tijdelijke oplossing nu omzetten in de aanschaf van een extra truck”, legt Patrick Slaghekke uit. ,,De gestage groei is ook de reden dat we nu kiezen voor midliftas-trekkers. Met inzet van midliftas kunnen we 16 ton op de trekas laden en hoeft de chauffeur minder te puzzelen bij het inladen. Op de terugweg, als er enkel retouremballage in de trailer staat, wordt de midliftas omhooggebracht. Dat scheelt brandstof en brengt ook de CO2-uitstoot terug.”

Transport

ViVoChem levert chemicaliën aan tal van industrieën, zoals galvaniseerbedrijven, textielproducenten, gieterijen en autobedrijven. Het bedrijf verzorgt zelf het transport van 1000-liter IBC-tanks of 200-litervaten naar klanten in Nederland, België en Duitsland. Transporten buiten dit verzorgingsgebied worden uitbesteed aan externe transporteurs.

Terug naar Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie