PA_van_Rooyen
| 13:40 | Rik Werner

P. A. van Rooyen verhuist voortaan kunstwerken met luchtgeveerde Volvo’s

P. A. van Rooyen verhuist voortaan ook kunstwerken en doet dat met nieuwe luchtgeveerde Volvo FL 280-bakwagens.

Het in Uithoorn gevestigde verhuisbedrijf heeft twee FL’s in gebruik genomen die zijn uitgerust met geconditioneerde en gestoffeerde laadbak. Het zijn de eerste voertuigen in de 28 Volvo-trucks tellende vloot van het verhuisbedrijf die specifiek zijn toegerust op het vervoer van kunstobjecten. Volvo Group Truck Center in Aalsmeer leverde de chassis. Burgers Carrosserie BV verzorgde de opbouw van de laadbakken.

PA_van_Rooyen

Wendbaarheid

P. A. van Rooyen viel naar eigen zeggen voor de Volvo FL, vanwege de wendbaarheid en gunstige gewichtsklasse van het model. ,,Manoeuvreerbaarheid is belangrijk omdat musea zich veelal in de binnenstad bevinden. Ook worden de milieubepalingen daar steeds strenger. Met deze middelzware truck met Euro 6-motor voldoen we de komende jaren ruimschoots aan de eisen”, aldus manager Patrick Schoonenberg van P.A. van Rooyen.

PA_van_Rooyen

Laadklepsloten

Het verhuisbedrijf heeft verder gekozen voor luchtvering rondom en gestoffeerde wanden om schokken en beschadigingen aan kunstvoorwerpen te voorkomen. De nieuwe FL’s hebben een comfortcabine, omdat er te allen tijde een persoon in de truck moet blijven. Ter bescherming tegen diefstal zijn de Volvo-trucks beveiligd met een alarmsysteem en elektronische laadklepsloten die alleen vanuit de cabine te ontsluiten zijn. De afzonderlijke kunstwerken kunnen 24/7 online gevolgd worden door toepassing van Radio Frequency Identification (RFID).

PA_van_Rooyen

Luchtgordijn

Het koelsysteem houdt zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in de laadruimte op het gewenste peil. Om het klimaat ook tijdens het laden en lossen te waarborgen, zorgt een zogenoemd Energy Shield luchtgordijn voor een barrière tussen de binnen- en buitenlucht.

Lees ook: Frisse Volvo FH460 voor podiumbouwer InterStage.

ViVoChem schaft negen Volvo FH-trekkers met midliftas aan.

Twaalf verse Volvo FH-trekkers voor defensie.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie