Saan
| 11:06 | Rik Werner

Saan viert ‘geboorte’ Giraffe MK140 torenkraan in Artis

Een bijzondere geboorte in Artis. Koninklijke Saan vierde in de Amsterdamse dierentuin de komst van haar nieuwe Liebherr MK140 mobiele torenkraan.

De MK140 is een bijzondere verschijning in kraanverhuurland, want hij is volledig bestickerd als een… Giraffe.

Donald Duck

Saan bestaat 120 jaar en de giraffe-bestickering is een knipoog naar de geschiedenis van het bedrijf. De onderneming had al eerder voertuigen met bijzondere namen en bestickering, zoals de Donald Duck (een Chevrolet), de Pipo (een Ward la France) en de Bambi (een BHC Kraanwagen). De Giraffe Liebherr past prima in dat rijtje, meent Saan.

Vier generaties

De ingebruikname van De Giraffe torenkraan werd gevierd door vier generaties Saan. Oud-directeur Piet (90), zijn zoon Joop (tevens de huidige eigenaar) en zijn kleindochter Claudia van Heiningen waren aanwezig. Achterkleinzoon Sebas mocht het blauwe lint rondom de kraan doorknippen.

Saan

Adopteren

De Liebherr MK140 is met een maximale gieklengte van 65 meter en een maximale haakhoogte van maar liefst 94,4 meter de grootste torenkraan in zijn soort. De ‘geboorte’ van de Giraffe MK140 torenkraan was voor Saan aanleiding om een netgiraffe in Artis te adopteren.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie