Hooymeijer
| 10:06 | Rik Werner

Fusie logistieke bedrijven Hooymeijer en Tunderman beklonken

Het hing al even in de lucht maar nu is het dan definitief. De logistieke bedrijven Hooymeijer en Tunderman fuseren. Beide eigenaren hebben hun ja-woord gegeven.

De nieuwe joint venture vennootschap draagt per 1 september de naam Hooymeijer Group. Dan gaan de groupage-activiteiten van beide bedrijven verder onder de naam Tunderman Groupage Transport, als onderdeel van de Hooymeijer Group.

Groei

De gezamenlijke warehousing activiteiten opereren onder de naam Hooymeijer Warehousing & Customs. De overige diensten, containertransport, speciaal transport, stuwage, warehousing en customs, gaan verder onder de huidige Hooymeijer namen. Met de krachtenbundeling verwachten beide bedrijven te kunnen groeien in de komende jaren. De fusie gaat niet ten koste van de werkgelegenheid. Alle 155 banen blijven behouden. ,,We hebben iedereen hard nodig’’, benadrukt woordvoerster Annemarie Koeleman van Hooymeijer.

Tunderman

Oude bekenden

Beide ondernemingen zijn van oorsprong familiebedrijven. Hooymeijer en Tunderman zijn oude bekenden in het vervoer van goederen van en naar de Rotterdamse haven. Het Vlaardingse Hooymeijer is in 1935 opgericht. Tunderman zag in 1972 het levenslicht.

Lees ook: Sectormonitor: veel instromers in transport én groeiend chauffeurstekort.

Havenbedrijf Rotterdam ziet Maasvlakte Plaza in behoefte voldoen.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie