Supertruck Special
| 07:00 | Rik Werner

Supertruck Special: een heerlijke MAN

Elke week rijden Mike van Veen en Ronald Kok samen naar het oosten van Duitsland. Ze leveren voor de firma Gebroeders Fleuren bloemen en planten af bij bloemisten. Geen straf, wanneer je in zo’n gedistingeerde MAN TGX 480 met XXL cabine je ronde mag doen.

De mannen weten precies waar ze aan toe zijn en dat is ook wel lekker. Alleen al vanwege het sociale leven buiten de truck. Op zondagmiddag vertrekken Mike van Veen (25) en Ronald Kok (29) steevast vanuit thuisbasis Rijnsburg om vervolgens via een vastomlijnde route verschillende winkeliers in het oosten van Duitsland, hoofdzakelijk bloemisten, te bevoorraden met planten en verse bloemen, in alle denkbare kleuren, soorten en maten.

Truckwash

Het duo keert altijd woensdagavond terug. We treffen het tweetal bij truckwash Jongeneel in Valkenburg (ZH). Ze zijn nét klaar met een grote was- en sopbeurt van hun geliefkoosde truck. ,,Zo houd je ‘m mooi! Is het geen plaatje?”, verwelkomt Mike ons met een gulle lach. ,,Wat vind je van de kleuren?”, doet Ronald er nog een schepje bovenop. Aan enthousiasme en liefde voor het voertuig geen gebrek bij de berijders, zoveel is wel duidelijk.

Supertruck Special

Smaakvol

Het is al met al een erg smaakvol ensemble. Niet zo gek dus dat Mike en Ronald op hun wekelijkse ronde niet zelden worden getrakteerd op bewonderende blikken van medeweggebruikers. De MAN blijft nog wel een paar jaar in bedrijf en Mike en Ronald zijn daar bepaald niet rouwig om. ,,Het is gewoon een geweldige truck”, vindt Ronald en Mike kan dat alleen maar beamen: ,,Niet alleen qua looks, hij rijdt ook nog eens geweldig. Wat wil je nog meer?”

Supertruck Special

Lees het hele verhaal in Supertruck Special 2017. Overal te koop voor € 5,95. Of bestel ‘m online.

Check ook: Peterbilt 358: ultieme Needle Nose from the USA.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

 

 

 

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie