Schuifzeilenoplegger Kant
| 15:17 | Rik Werner

Kruisbesturing voor Pacton-schuifzeilenoplegger van Kant

Arnold en Martin Kant, directeuren en eigenaars van Kant Transport VOF in Nieuwegein, beschikken sinds kort over twee nieuwe trucks en een drietal verse opleggers. De nieuwe Pacton-schuifzeilenoplegger in het bedrijf kenmerkt zich door kruisbesturing.

De keuze voor de Pacton-oplegger, met specifieke opties, is geen toeval vertelt Arnold Kant: ,,Dankzij de kruisbesturing van Tridec zwaait de trailer niet uit in de bochten.”
Schuifzeilenoplegger Kant

Minder bandenslijtage

De Pacton drieassige (twee assen gestuurd) schuifzeilenoplegger is van het type TRD.342.T-EP1. De achterzijde is geschikt voor een meeneemheftruk. De trailer biedt een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. De liftbare voorste en de achterste as zijn gemonteerd op draaikransen. Ze worden gestuurd door middel van stangen vanaf de koppeling. Het besturingsysteem met overbrengmechanisme van Tridec biedt volgens het transportbedrijf verschillende voordelen. Kant: ,,Voor de Pacton-schuifzeilenoplegger heb ik een aantal bewuste opties gekozen. TD-X besturing bijvoorbeeld. Het voordeel is dat de trailer niet uitzwaait in de bochten. Zeker met een heftruck achterop is dat prettig als je door een woonwijk moet. Ook de bandenslijtage is hierdoor minder.”
Schuifzeilenoplegger Kant

Optimale gewichtsverdeling

Kant koos niet alleen voor Tridec kruisbesturing, maar ook voor het meer naar achter plaatsen van de assen, om een optimale gewichtsverdeling te krijgen. ,,De trailer kan nu best wat schoteldruk hebben. Daarnaast wilde ik vooral een mooie afwerking. Denk aan twee in kleur gespoten rvs-kisten en fraaie Alcoa Durabright velgen. De zijkant van de schuifkap heb ik die met rood zeil laten bekleden. Alles klopt nu.’’
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie