Maasvlakte Plaza
| 11:48 | Rik Werner

Ransomware aanval dwingt chauffeurs naar Maasvlakte Plaza

De gevolgen van de ransomware aanval bij de terminals van Maersk en APM Terminals zijn vandaag nog altijd merkbaar in de Rotterdamse haven.

Zo zijn de websites van beide containervervoerders nog altijd niet of nauwelijks bereikbaar.

Plaza

Hackers legden gisteren wereldwijd tientallen bedrijven lam met een ransomware aanval. Diverse vrachtwagenchauffeurs staan noodgedwongen geparkeerd bij Maasvlakte Plaza, het nieuwe chauffeursonderkomen in de Rotterdamse haven met bewaakte parkeerplaats, restaurant, douches en wasruimten.

Vertraging

Het Algemeen Dagblad maakt melding van vijf containerschepen die bij de twee terminals van APM in de Rotterdamse haven liggen en niet geladen of gelost kunnen worden. Dit levert vertraging op voor het vervolgtraject per binnenvaartschip of vrachtwagen. Ook zijn er schepen naar Rotterdam onderweg waarvan onduidelijk is wanneer ze hun vracht kwijt kunnen. Het gaat om uit duizenden, met name Azië afkomstige containers met kleding, elektronica, chemicaliën, onderdelen en grondstoffen voor fabrieken in Europa, die daardoor ook in de problemen dreigen te komen, zo bericht het AD.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie