Robuuste CF voor Doornbos
| 11:39 | Marco Bloem

Robuuste CF voor Doornbos

CF 290 FAN bakwagen voor vervoer van zware machines

Martijn Gepkens, transportmanager bij Doornbos Equipment, ontving onlangs van Hans Wijnmalen van Truckland Zuid-Holland de sleutels van een nieuwe DAF CF 290 FAN bakwagen. 

De CF is uitgevoerd met de 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, een gegalvaniseerde bumper en koplampen van onbreekbaar Lexan. Het lichte en sterke chassis zorgt voor meer laadvermogen en biedt ruimte aan grote materiaalkasten. De CF heeft een 9 tons vooras met een wielinslag van 49 graden en een gestuurde en hefbare sleepas, die zorgt voor een kleine draaicirkel.

Wendbaar

Dit maakt de CF geschikt voor het vele werk dat Doornbos (ruim 80%) verricht in de binnensteden. De geavanceerde cabine is uitgerust met een extra groot raam in de achterzijde, een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak, de DAF Driver Performance Assistant (DPA) en een luxe chauffeursstoel. Comfort, veiligheid, het eenvoudig in- en uitstappen en het nieuwe dashboard volledig rond de chauffeur ontworpen bieden de ideale werkomgeving. Booi Karrosserieën in Zwijndrecht leverde de oprijwagen met dubbele hydraulische oprijbanen met aanrijhoek van 5 graden.

De DAF CF wordt ingezet in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie