'Rustende chauffeurs moeten toeristenbelasting betalen'
| 14:32 | Truckstar Redactie

‘Rustende chauffeurs moeten toeristenbelasting betalen’

Vrachtwagenchauffeurs die overnachten op het terrein van tankstation Avia ’t Biesebos, aan de Torenweg 2 in Ittervoort moeten van de gemeente Leudal 80 cent toeristenbelasting per nacht gaan betalen.

“Dat plan is te belachelijk voor woorden”, meldt tankstation-eigenaar Istvan van de Biesebos aan Transport Online. “Het is niet te doen. Je kan hier onmogelijk de hele tijd bij gaan staan voor een opbrengst van misschien acht euro. In het weekeinde staan er amper vrachtwagens en doordeweeks niet meer dan vijftien op een avond”, vertelt hij. 

“Ik moet er op vrijdag 1 juli mee gaan beginnen. Dat betekent de toeristenbelasting innen, registreren en bijhouden. In een brief van de gemeente staat dat als ik niet volledig meewerk per keer 1134,00 euro moet gaan betalen.”

Taalbarrière
Van de Biesebos zegt dat hij er niet aan gaat beginnen. Het blijkt vanwege een taalbarrière bovendien onmogelijk om het uit te leggen aan de Bulgaren, Polen en Oekraïners, die op zijn parkeerterrein verplicht een paar uurtjes rusten. Verder vindt hij het steken dat bij de twee grotere tankstations langs dezelfde weg waar meer vrachtwagens parkeren, men geen toeristenbelasting hoeft te innen.

Oostblokkers weghouden
“De gemeente gaat er volgens mij vanuit dat ik geld vraag voor het overnachten. Dat is niet zo. Op mijn terrein is een tankstation en een klein restaurant. Ik hoop dat mijn gasten wat eten en of drinken. Maar dat kan ook enkel een kop koffie zijn. Ik doe dat om de Oostblokkers die alleen parkeren weg te houden.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie