Volvo houdt van zeilen
| 14:33 | Truckstar Redactie

Volvo houdt van zeilen

Het is niet alleen trucks wat de klok slaat bij Volvo. Sinds geruime tijd sponsort Volvo de zeilrace rond de wereld. Het inspireerde de ontwerpers bij het merk tot een speciale uitvoering van de FH.

Het ontwerpteam van Volvo Trucks heeft hard gewerkt om de laatste versie de juiste uitstraling te geven, zowel van binnen als buiten. De cabine is leverbaar in twee kleuren: wit ‘Millennium Silver Metallic’ en donkerblauw ‘Dark Knight Pearl’. Beide kleuren zijn speciaal uitgekozen voor de Volvo Ocean Race Limited Edition en beide voertuigen hebben een zwart gespoten grille, strepen op de zijkant in een golvende lijn en de Globetrotter lichtbak met de woorden ‘Volvo Ocean Race’. Er zijn ook emblemen voor op de zijkant met ‘Limited Edition’.

Interieur 
Het op zeilen geïnspireerde interieur bevat exclusieve materialen en details. Met veel leer, exclusieve naden en geborduurde details. De met leer beklede stoelen zijn afgewerkt met naden in een blauwe accentkleur. Andere details, zoals het stuurwiel, matten, deurpanelen en handgrepen hebben unieke stiksels met eveneens een blauw accent. De gordijnroedes bestaan uit een stalen snoer, wat het stoere zeileffect verhoogt.

De speciale Ocean Race Volvo’s zijn te krijgen als Globetrotter XL-cabines voor de FH500 en 540 en voor de FH16 tot 700 pk.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie