| 13:40 | Rik Werner

Scania lanceert nieuwe G-serie vooralsnog alleen met slaapcabine

Scania heeft vandaag de nieuwe G-serie gepresenteerd. Als eerste zien de slaapcabines het levenslicht, andere versies volgen in een later stadium.

De G20 is volgens de Zweedse fabrikant een aanvulling op de R20- en S20-serie slaapcabines, die vorig jaar werden geïntroduceerd en vooral mikken op langeafstandstransport en chauffeurs die ruimte en comfort wensen. De G20-cabine wordt met drie verschillende dakhoogtes aangeboden: laag, normaal en hoog (Highline).

Tablethouder

In het interieur valt de tablethouder op, die op het instrumentenpaneel gemonteerd kan worden. De houder kan worden gedraaid en is volgens Scania onder alle omstandigheden stabiel. Er is tevens een ‘tafelblad’ dat over het instrumentenpaneel geplaatst kan worden en, indien nodig, gedemonteerd kan worden. Verder zijn er diverse stroom- en laadmogelijkheden. De G-cabine telt niet minder dan zes aansluitpunten, met twee stopcontacten voor 12/24-volt en niet minder dan vier USB-uitgangen op strategische plaatsen in de cabine.
Scania G

Night Lock

Een andere noviteit betreft het feit dat de cabines van Scania nu uitgerust kunnen worden met Scania Night Lock, een mechanisch bediende staaf die het een indringer fysiek onmogelijk maakt de cabine zonder detectie te openen wanneer de chauffeur aan het rusten is.
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie