Renault Trucks T High Edition
| 07:00 | Rik Werner

Nederlandse Renault T High Edition slaat aan in Europa

De Renault T High Edition uitvoering die begin dit jaar door Renault Trucks Nederland werd bedacht en ontwikkeld, begint zijn weg te vinden op de buitenlandse markt. Er zijn inmiddels honderd vrachtwagens van dit type verkocht over de landsgrenzen, zo meldt de Nederlandse importeur en distributeur.

De Renault T High Edition is een speciale uitvoering van de uit 2013 daterende T-serie, die begin dit jaar door Renault Trucks Nederland werd geïntroduceerd.

In het oog springend

,,Om de hoge cabine wat meer aandacht te geven, bedachten wij de T High Edition. Een in het oog springende speciale uitvoering met exclusieve details, in zowel exterieur als interieur”, zegt Maarten Broens, verkoopdirecteur bij Renault Trucks Nederland. ,,Naast comfort, luxe, ruimte, veiligheid en goede rijprestaties koppelt de T High Edition een gunstig brandstofverbruik aan lage operationele kosten.’’ Het exterieur is ontworpen door Van Winkoop Reclame uit Ermelo.
Renault Trucks T High Edition_Finland

Special Interiors

Het interieur is eveneens van de hand van een Nederlandse bedrijf: Special Interiors tekende voor het smaakvolle ontwerp. Het kenmerkt zich onder meer door lederen bi-colour stoelen met High Edition inscriptie en een afwerking van rode stiknaden. De truck beschikt over 480 pk of een optionele 520 pk krachtbron. Verder zijn Adaptive Cruise Control (ACC), bochtverlichting, touchscreen navigatie, aluminium luchtketels en een training zuinig rijden inbegrepen in de High Edition uitmonstering. Optioneel kunnen klanten kiezen voor Xenon koplampen, een metallic cabinekleur en Alcoa Dura Bright aluminium velgen. ,,We zijn er trots op dat de truck nu eveneens in andere Europese landen zoals Duitsland, Finland en Frankrijk geleverd wordt”, aldus Broens.
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie