Smile: de Longline is af
| 21:28 | Bert Mateboer

Smile: de Longline is af

Scania Longline van Stichting Happy Smile eindelijk klaar

Eindelijk is hij klaar: de Scania Longline die de Stichting Happy Smile wil gaan gebruiken om kinderen met levensbedreigende ziektes een geweldige dag te bezorgen. Afgelopen zaterdag werd de auto aan geinteresseerden gepresenteerd. De truck zal worden gebruikt om de hospitalitytrailer van de stichting naar allerlei race-evenementen te brengen. Daar krijgen de kinderen en hun ouders een prachtige dag voorgeschoteld om voor even hun zorgen te vergeten.

Wachten wordt beloond

De Scania R560 V8 is drie jaar geleden gebruikt aangeschaft. De trekker werd door midden gezaagd en met 1,05 meter verlengd. De cabine werd zelfs 1,5 meter langer. Een tijdlang heeft het werk stilgelegen maar een jaar geleden werd de draad weer opgepakt. Het interieur werd voorzien van een zithoek en de mogelijkheid om er met vier mensen te overnachten. Ook zieke kinderen kunnen in de cabine liggend vervoerd worden.

De kosten van de omvangrijke operatie zijn hoofdzakelijk betaald door hoofdsponsor Well Services Group uit Emmen. Chauffeur op de prachtige truck wordt Hein Batenburg, in dienst bij Coil Services uit Emmen.

Foto: Truckstar

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie