Staking FNV: poorten op slot voor CAO
| 10:24 | Marco Bloem

Staking FNV: poorten op slot voor CAO

Chauffeurs blokkeren poorten bij diverse transportbedrijven

Maandag heeft FNV Bondgenoten het startsein gegeven voor acties in de sector Transport en Logistiek. Nadat leden op 15 maart de cao-voorstellen van werkgevers hebben verworpen, zijn vannacht de poorten van de onderhandelaars van TLN op slot gedaan onder het motto ‘cao op slot, bedrijven op slot’. FNV kaderleden, chauffeurs, verzamelen zich vandaag met een eerste groep actievoerders en stakers om een begin te maken met acties tegen verdringing en voor meer loon. De deelnemende chauffeurs trekken vandaag vanuit vijf verschillende locaties op om een startmanifestatie te houden bij Utrecht.

Egon Groen, bestuurder FNV Transport en logistiek: “Stakers uit bedrijven als Portena, Simon Loos, Vos, Schenk, UPS, Cetra, Koopmans, Van der Lee, ODS en vele andere bedrijven, komen samen om een signaal aan de werkgevers af te geven dat zij niet langer met zich laten sollen.”

Tegen verdringing, voor meer loon

FNV Bondgenoten houdt er rekening mee dat de acties lang kunnen duren en bouwt de druk langzaam op. Groen: “Dit is nog maar het begin en we gaan door om bij werkgevers de boodschap tussen de oren te krijgen dat het zo niet langer gaat. De mensen in de transport en logistiek gaan voor meer loon en tegen verdringing.”

Achtergrond

Steeds meer chauffeurs en warehousemedewerkers zitten zonder werk. Voor wie nog wel werk heeft, wordt alles duurder. Maar een loonsverhoging zit er volgens de werkgevers niet in. Ondertussen concurreren ze elkaar kapot en is de opdrachtgever de lachende derde. Groen: “Iedereen in de sector heeft het erover. Voor de chauffeurs is het genoeg geweest.” 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie