Spitsmijden interessant voor chauffeurs
| 16:40 | Truckstar Redactie

Spitsmijden interessant voor chauffeurs

Het Spitsmijden-project in de regio Rotterdam is interessant voor chauffeurs.

Je zou verwachten dat een spitsmijden-project vooral voor de baas interessant is. Maar in Rotterdam draaien ze het om. Chauffeurs krijgen op verschillende fronten voordelen als ze af en toe tussen 15:00 en 18:00 parkeren op één van de drie bewaakte truckparkings in de haven.

Spitsmijden start nu
Het project Spitsmijden Chauffeurs start begin oktober. Je kan dus nu meedoen. De bedoeling is om tijdens de verbredingswerkzaamheden aan de A15 iedere dag tot honderd trucks uit de avondspits te krijgen, naast een veel groter aantal personenauto’s. Op die manier hoopt men een dagelijks verkeersinfarct in de regio af te kunnen wenden tot de A15 klaar is.

Doe je mee, dan krijg je korting op het spitsdiner, zijn er voordelige abonnementen en kun je sparen voor gadgets als een iPad of smartphone. Aanmelden kan via de website van Truckparking Rotterdam; klik rechtsboven op ‘Spitsmijden’.

Rusten in de spits kan goed uitkomen
Als chauffeur kan het goed uitkomen om te rusten tijdens de spits. Zeker wanneer je laad- of losadres in de buurt is, of je net ergens geladen hebt, en je nog beperkte rijtijd over hebt die door de file deels teloor dreigt te gaan.

Maar soms kan het ook goed uitkomen om je nachtrust iets eerder in te zetten en lekker op de bewaakte parkings in de Botlek of de Waalhaven te gaan staan. Tot 18:00 uur sta je sowieso gratis; daarna betaal je een euro per uur.

Op de parkings is draadloos internet, er zijn douches en toiletten, koffie en de bekende chauffeurscafé’s zoals Appie Happie in de Waalhaven, bevinden zich op loopafstand.

Wil je meer lezen over het spitsmijden? Klik dan hier voor alle voorwaarden en voordelen die je kunt behalen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie