10 nieuwe Scania's
| 08:32 | Rik Werner

Tien nieuwe Scania’s voor Boonstra Haulerwijk

Transportbedrijf Boonstra in Haulerwijk heeft in één klap tien nieuwe Scania trucks in gebruik genomen. De vrachtauto’s gaan op verschillende manieren worden ingezet.

Boonstra heeft vijf 4×2 trekkers met een R Topline cabine aangeschaft, één New Generation Scania R 410, twee 6×2 bakwagens met een gestuurde naloopas en twee 4×2 containersauto’s met een kabel-afzetinstallatie. Negen trucks zijn uitgerust met een topline-cabine, nummer tien is een highline.
10 nieuwe Scania's

Internationaal

“De zes trekkers gaan internationaal rijden”, vertelt directeur Willem Boonstra. “Vandaar ook de grote cabines. De twee bakwagens zitten in het vervoer van pluimvee, voornamelijk slachtkuikens. Dat is nachtwerk en kan daarom gemakkelijk met een Highline opbouw. De twee containerauto’s rijden in de verwerking van primair aluminium.”

Een miljoen kilometer

Boonstra zegt bewust te hebben gekozen voor 410 en 450 pk SCR-only motoren. “Met SCR-only heb ik geen EGR en ik denk altijd maar zo: ‘wat er niet op zit, kan ook niet kapot’. Op die manier rijden wij makkelijk acht jaar of minstens een miljoen kilometer zonder problemen.”
10 nieuwe Scania's
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie