| 07:30 | Rik Werner

Wide Spread Mercedes Arocs voor Van der Donk

>Van der Donk Transport heeft een kersverse Mercedes Arocs 33-36 6×6 in gebruik genomen, die affabriek in winterdienst uitrusting is geleverd.
Van der Donk rijdt al jaren met een Wide Spread gestuurde 6×6 voor het vervoer van natuursteen en siergrind. Voor de nieuwe truck wenste het bedrijf geen achteraf bijgebouwde elektronische sensoren meer. Veldhuizen heeft Van der Donk nu een mechanisch gestuurde Wide Spread-variant geleverd.
Mercedes Arocs

13 tons  achteras

De nieuwe truck wordt standaard affabriek uitgerust met twee 13 tons achterassen met 13 tons veren. Die originele veren zijn hergebruikt en gemonteerd aan de originele ophangpunten van de Mercedes. De afstand is wel vergroot naar 1.81 meter, zodat het asstel de volledige 23 ton aan laadvermogen heeft. Veldhuizen stelt dat zo een veersysteem ontstaat dat vrijwel geen onderhoudskosten met zich meebrengt.
Mercedes Arocs

Kipperkraan

De Arocs is bij Janssen Hydrauliek in Oss voorzien van een HMF 2120 K3 kipperkraan met een capaciteit van 1.800 kilo op tien meter. Aan deze kraan hangt een 1 meter brede Kingshofer grijper. Tevens is de auto door Rondaan  voorzien van een 25 ton Hydrolift haakarm systeem en een Hyva container met hydraulisch zijbord en aluminiumafdekkappen. Het laadvermogen bedraagt 14.600 kilogram.
Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie

Roularta Media Logo