Sterke daling ladingdiefstallen
| 09:34 | Rik Werner

Chauffeurs doen vanaf vandaag telefonisch aangifte na ladingdiefstal

Vrachtwagenchauffeurs die slachtoffer zijn geworden van ladingdiefstal kunnen vanaf vandaag aangifte doen via een landelijk telefoonnummer.

Via 088-0087444 kunnen vrachtwagenchauffeurs 24 uur per dag telefonisch melding doen van ladingdiefstal. Speciaal getrainde medewerkers handelen de aangifte af. Het moet leiden tot een hogere aangiftebereidheid bij vrachtwagenchauffeurs.

Geen tijd

 “De aangiftebereid is laag, omdat chauffeurs vaak geen tijd hebben om naar een politiebureau te rijden”, zegt politiewoordvoerder Ed Kraszewski. “Bij het bureau blijkt in bepaalde gevallen dat alleen op afspraak aangifte gedaan kan worden. Ook weten politiemedewerkers niet altijd hoe ze een aangifte van ladingdiefstal moeten afhandelen.”

Toename

Dieven slaan steeds vaker hun slag bij geparkeerde vrachtwagens. Het aantal ladingdiefstallen is vorig jaar met 29 procent gestegen, van 177 in 2015 naar 229 vorig jaar.
In Truckstar editie  5 van 2017 is een uitgebreide reportage te lezen over ladingdiefstal. Het nummer ligt nu nog in de winkel en kost € 4,99.
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie