Econic
| 08:53 | Rik Werner

Voorschoten kiest na 16 jaar weer voor een Econic als vuilniswagen

Huisvuil en grofvuil inzamelen. Dat is de bestemming van de nieuwe Mercedes-Benz Econic 2630 L VLA die de gemeente Voorschoten onlangs in gebruik heeft genomen.

Voorschoten zegt goede ervaringen te hebben met de kleine Mercedes. In 2001 werd de eerste Econic aangeschaft. Die beviel als vuilniswagen dermate goed, dat nu na zestien jaar een opvolger is gekozen in de vorm van een nieuwe Econic. Het kersverse exemplaar is voorzien van GeesinkNorba huisvuilopbouw. ,,We hebben de belading aan de achterkant laten aanpassen zodat we verschillende type containers kunnen ophalen”, zegt Jos Konijn, werkplaatschef bij Gemeente Voorschoten.

Veilig en ergonomisch

Voorschoten noemt de Econic arbotechnisch en ergonomisch zeer geschikt voor de inzameling van grof- en huisvuil. ,,Door de lage instap kunnen de chauffeurs en beladers snel en veilig in- en uit stappen’, zegt Konijn. ,,Daarnaast biedt de grote cabine plaats aan vier inzittenden en staan de grote ruiten garant voor een goed zicht. Door de lage zitpositie zit de bestuurder op ooghoogte met voetgangers en fietsers. Dat maakt de Econic een veilige truck voor in de stad. De automatische versnellingsbak, de kleine draaicirkel en compacte maten maken ‘m geschikt voor gebruik in smalle straten.’’

Lees ook: De Bommel zet een Mercedes tussen de DAF’s.

Video: zo werkt een autonome vuilniswagen van Volvo.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

 

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie