Zes Volvo FH’s voor J.L. Mijnders
| 08:50 | Truckstar Redactie

Zes Volvo FH’s voor J.L. Mijnders

J.L. Mijnders Transport, gevestigd in Melissant, heeft onlangs zes Volvo FH 460 Light Concept trucks in gebruik genomen.

Met een wagenpark van 85 eenheden en 120 opleggers is J.L.Mijnders een belangrijke speler binnen de containertransport-sector. Het bedrijf heeft vestigingen in Melissant, Duisburg en Antwerpen. De zes nieuwe Volvo FH Light Concept trucks zijn een uitbreiding op het bestaande wagenpark. Directeur Walter Mijnders: “De nieuwe trucks hebben een geweldige mix van een laag eigen gewicht gecombineerd met de bekende Volvo-veiligheidsaspecten. Daarbij hebben we bovendien gekozen voor items als de Volvo emergency brake, ESP en Lane Change Support. Door het lage eigengewicht kunnen we meer lading meenemen en dat is naast een gunstig verbruik een belangrijk pluspunt.”

Sprong vooruit

De Volvo FH-trekkers zijn uitgerust met een Globetrotter-cabine en I-ParkCool (geïntegreerde standairco). Mijnders: “Wat je ziet is dat Volvo echt op alle vlakken een enorme sprong heeft gemaakt. Naast economische voordelen, is het ook een opvallende truck met enorm veel leefruimte voor de chauffeurs.” De trucks werden geleverd door Bluekens Truck en Bus Middelharnis.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie