Cargo Card Maasvlakte Plaza
| 13:40 | Rik Werner

Zonder cash automatisch parkeren afrekenen Maasvlakte Plaza

Chauffeurs in het bezit van een Cargo Card kunnen per direct, zonder cash of pinpas op zak, betaald parkeren op het kersverse Maasvlakte Plaza nabij Rotterdam.

,,Gemak staat voorop’’, zegt Cor Stolk, directeur van Secure Logistics en bedenker van het betaalsysteem.  ,,De interface met toegangssystemen op diverse beveiligde truckparkings is daar een goed voorbeeld van. Geen contant geld op locatie en ook geen apart abonnement of specifiek toegangsbewijs. Parkeren op Maasvlakte Plaza kan met je Cargo Card en de rekening wordt direct doorgestuurd naar de werkgever.’’

Biometrisch

Het systeem werkt met een biometrische identificatie. Een pincode is niet nodig. Secure Logistics claimt 60 procent tijdwinst voor vrachtwagenchauffeurs.  Secure Logistics heeft met het oog op de verwachte animo in Rotterdam onlangs een kantoortje geopend op Maasvlakte Plaza. Chauffeurs kunnen daar hun Cargo Card, PortKey of Digital Safety Passport ophalen en activeren. Het bedrijf blijft verder overigens ‘normaal’ gehuisvest in Barendrecht.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie